Znojmo

Rozhovory po superfinále

Czech virus dokázal jako druhý tým v historii ligy obhájit titul, když v superfinále porazil Black Dogs 5:4 v prodloužení. Na otázky odpovídali Pavel Dvořák (VIR) a Ivo Janský (BLD).

CZECH VIRUS

1.Gratulace k obhajobě titulu, jak proběhla oslava?

Tak ta první ihned po skončení, to byla jen první třetina :D Pivko v Prazdroji, drinky v Bambusu, tancování v Corsu :D

Čeká nás velká akce na zahradě, uděláme prasátko, moře piva, oceán rumiku.

 

2.Jak bys zhodnotil průběh superfinále?

Reklama na Zafl ! Jeden z nejhezčích zápasů v kariéře. Za stavu 4:1 pro nás totální eufórie a pak to bylo jak na houpačce. Během chvilky padla deka po hrubkách stav 4:4 Pak se to přelévalo na obě strany, velká šance na naší straně a v zápětí 20 sec před koncem jde Ivoš sám na bránu. 

 

3.Kde v zápase se podle tebe lámal chleba?

Pro nás to bylo nejtěžší za stavu 4:3. Nedařilo se nám dobře kombinovat, hrát svou hru prostě. Ten vyrovnávací gól byl prostě ve vzduchu. Bohužel tam zaslouženě skutečně padl. Pak to bylo 50:50 oba týmy najednou nehrají žádnou taktiku, oba týmy to chtějí rozhodnout ještě před prodloužením.

 

4.Jak bys zhodnotil celkově nový formát, kdy o vítězi rozhoduje pouze jeden duel?

Na hale byla neskutečná atmoška, oba týmy v té nejlepší sestavě a dobrej florbal co víc si přát.

 

5.Koho bys za výkony v play off ve vašem týmu nejvíce vyzdvihl?

Těch hráčů je tam letos moc, ale  z mého pohledu jsou tam 3 lidi kteří ten tým neskutečně táhnuli. Rosťa Souček, Přemysl Bárta, Adam Havlík

 

6.Jak hodnotíš průběh zápasu o 3.místo?

Asi se budou kluci z Bukanýrů zlobit, ale malinko to podcenili. Ta naše série 4:0 měla být ve skutečnosti 4:3 třeba. Rozhodně nás všechny překvapilo jak dobře hrají. Jakmile má Výstřel ještě oporu v bráně a padnou jim tam ty jejich haluze, bojíš se prostě o výsledek. Další problém je, že vlastně nehrají pořádně nějaký styl, něco co bys mohl přečíst a nachystat se na to. Kombinují tak nějak zároveň vše a v tom jednom utkání prostě nevíš co na ně hrát. Tohle byl hlavní důvod, proč výběr na semifinále padl zrovna na Výstřel, věděl jsem že v jednom utkáním jsou totálně nevyzpytatelní.

 

7.Jak bys celkově zhodnotil vaši sezónu, co se povedlo, co se nepovedlo?

Hodnocení sezóny bude znít „blbě“, ale skončit po základní části první, pak projít celé playoff bez prohry a ještě si užít tu „třešničku“ v podobě vítězného superfinále…. Co tam chceš hodnotit :D je to nádhera !!

 

BLACK DOGS

1.Ve finále to nakonec o gól nevyšlo. Panuje zklamání, nebo částečná spokojenost?

Tak zpočátku velké zklamání. Vítězství bylo vzdálené jednu jedinou branku. Postupem času si asi řekneme, že to celkově byl úspěch, přeci jen Virus je tým, který se poráží těžko, mají dvě neskutečně vyrovnané lajny složené z Rebelů a Šmoulů a ta síla tam je prostě veliká. I tak si ale myslím, že se nemáme za co stydět, že jsme tam nechali všechno. Soupeři musíme sportovně pogratulovat, byli v tom finále o něco lepší, takže gratulace.

2.Jak bys zhodnotil průběh superfinále?

Začátek nám nevyšel, brzo jsme inkasovali, snažili jsme se držet na uzdě ty jejich střelce a hrát dobře dozadu. Pak nám soupeř odskočil na 1:4, to nebylo moc příjemné, ale do poslední třetiny jsme šli s tím, že na ně vlítneme a prostě ten zápas srovnáme. A to se taky stalo, autobus jsme neparkovali, šance jsme si taky vytvářeli, jen někdy chybělo lepší zakončení. A v prodloužení – tam Virus ukázal kvalitu v zakončení.

3.Kde v zápase se podle tebe lámal chleba?

Zbytečně jsme inkasovali ve vlastní přesilovce, což by se určitě stávat nemělo, obzvlášť ne v superfinále. Ale jinak jsme pak zápas srovnali, takže nějaké velké lámání chleba jsme nepozorovali.

4.Jak bys zhodnotil celkově nový formát, kdy o vítězi rozhoduje pouze jeden duel?

Původně jsem byl proti superfinále, ale musím uznat, že to je velice zajímavé a má to své kouzlo, takže jsem změnil názor. Bylo to fajn.

5.Koho bys za výkony v play off ve vašem týmu nejvíce vyzdvihl?

Úplně všechny. Jako tým jsme postupovali a jako tým taky bereme stříbro. Od prvního do posledního hráče jsme makali, bojovali a hlavně se nevzdávali, ani když se nám nedařilo. A toho si na tomhle mančaftu cením nejvíc.

6.Jak hodnotíš průběh zápasu 3.místo a jeho výsledek?

Čekal jsem, že to bude vyrovnanější a že si pro bronz dojdou Bukanýři. Ale klobouk dolů před Výstřelem, zahráli to skvěle takticky a nakonec ten zápas zaslouženě vyhráli. Takže gratulace Výstřelu. Pro Bukanýry je to asi trochu kruté, protože byli přeci jen 1 zápas od superfinále. Ale i oni hráli letos skvěle a zaslouží si uznání.

7.Jak bys celkově zhodnotil vaši sezónu, co se povedlo, co se nepovedlo?

Základní část tak nějak splnila to, co jsme očekávali, třetí místo asi bylo odrazem toho, co jsme předváděli na hřišti. Co se týče play off – ve čtvrtfinále těžký soupeř v podobě Patriotů, pak otočka v semifinále z 1:3 na 4:3 a pak skvělý zážitek s prodloužením v superfinále. Na tenhle tým jsem hrdý. Uvnitř týmu byla skvělá atmosféra, všichni táhli za jeden provaz, chodili poctivě na tréninky, podporovali se – tak by to mělo být. I naši zranění spoluhráči chodili na zápasy povzbuzovat, drželi palce a tlačili nás k výhrám. Takže děkuju všem spoluhráčům za fajn sezónu. 

Publikováno: 17. 04. 2024