Znojmo

Rozhovory po zápase o 3.místo

Bronzové medaile a pohár za 3.místo si pro letošní sezónu pro sebe uzmuli hráči Výstřelu, kteří v posledním duelu sezóny porazili Bukanýry poměrem 6:3. Na otázky nám odpovídali Martin Polák (BUK) a Libor Ondráček (POV).

BUKANÝŘI

1.Nakonec play off pro vás končí 4.místem. Jste hodně zklamaní, nebo převažuje částečná

spokojenost?

Budu mluvit jenom za sebe teď, prvotní zklamání už je pryč, je třeba si jen s odstupem říct příčiny a pokusit se z toho poučit. Byly jsme blízko superfinále a nakonec bez medaile, ale tohle sport přináší. Vyhrát můžeš vždycky, ale život máš jenom jeden. Takže nakonec po základní části 4. a po play-off čtvrtí není tak špatný. Odehrály jsme dvě série na 7 zápasů, k tomu dalších x zápasů se načetlo za ta všechna prodloužení a k tomu zápas od 3. místo. Zahráli jsme si slušně.

 

2.Jak bys zhodnotil průběh zápasu o 3.místo?

První třetina dobrý, i když i tam byly věci, že jsme mohli inkasovat, ale tak nějak to šlapalo, nevěřil jsem, že bychom to utkání mohli ztratit no a druhá třetina katastrofa a třetí jsme tlačili ale nic z toho. Byla tam vidět snaha Výstřelu v boxu nebo před boxem, kdy si zatím šli, namísto toho my jsme sice byli v tlaku, ale v nejnebezpečnějším prostoru jsme neměli vůbec nic. Soupeři blahopřeji, plně si zasloužili být třetí, bohužel my teda s tímto výkonem ne. Jak jsem chválil celý tým za celé play off kvůli nastavení hlavy, tak ta nám prostě odešla.

 

3.Kde v zápase se podle tebe lámal chleba?

Jednoznačně za stavu 2:1 pro nás na začátku druhé třetiny, kdy jsme dali gól, znovu se dostali do vedení a pak za pár vteřin znovu inkasujeme na 2:2 a pak tam přišla další chyba a najednou to bylo 3:2 a pak 4:2 a nakonec 5:2. Než jsme se vzpamatovali, tak to bylo o 3 góly a ve třetí třetině jsme to sice honili, byly v tlaku ale i tak to bylo pasivní a hlavně jsme nebyli nebezpeční.

 

4.Jak bys zhodnotil celkově nový formát, kdy o vítězi rozhoduje pouze jeden duel?

Mě se to líbí, má to šťávu, s lepším marketingem do příště to může být i dobrý show na celý odpoledne. Měly by se k tomu zachovat ty série na 4 vítězné ale. Ale musím říct, že to bylo fakt dobrý a rozhodně jsem toho příznivec. Navíc večerní zápas finále měl asi všechno co chceš vidět, tempo, nasazení, drama a zlatý gól takže za mě to bylo celkově velmi dobré.

 

5.Koho bys za výkony v play off ve vašem týmu nejvíce vyzdvihl?

Skoro v každém zápase byl v topu někdo jinej a vesměs se tak prostřídal celý tým, těžko teda vybírat jednoho a to neříkám alibisticky, ale že fakt nevím. Tam kde jsme se dostali tak jsme se dostali tím, že jsme se pomáhali navzájem a neměli jsme tam jednoho nebo 2 hráče, co by byli ustřelení a dostali nás tam.

 

6.Jak hodnotíš superfinále a jeho výsledek?

Jak už jsem říkal, mělo to asi všechno, co to mít mělo. Mohla to být taktická bitva, ale díky rychlému gólu se to krásně otevřelo na obě strany a myslím, že všichni v hale si to užili. Oběma týmům kredit za přístup k tomu zápasu a za odvedenou práci. Bylo to napínavé až do konce a jsem i rád za to, že gól padl v prodloužení a nebyly nájezdy. Přesně takhle by mělo asi finále vypadat. Oba týmy si šli rozdat v části zápasu tam Virus vypadnul ze hry a Bleci byli i lepším týmem, což vyústilo v to dorovnávání stavu. I tak je ale potřeba říct, že Virus měl k vítězství o maličko blíže skrz šance a hru. Oběma týmům ale gratuluji a jen tak dál.

 

7.Jak bys celkově zhodnotil vaši sezónu, co se povedlo, co se nepovedlo?

Povedlo se nám zapracovat nové kluky a hlavně jsme si dostali do hlavy správné myšlenky, což pak bylo vidět jak ve čtvrtfinále, tak i v semifinále. Dříve bychom dostali šišky, teďka jsme to zvládali ustát a dotahovali zápasy do vítězného konce. Doufám, že příští rok budeme pokračovat ve stejném složení nebo že se to ještě vylepší a budeme se snažit předvádět hezký florbal, protože to nám myslím celou sezónu šlo, minimálně v druhé půlce a v play off a že nám to přinese třeba zase další možnost si zahrát o medaile. Posun jsme udělali, to bylo asi vidět, na druhou stranu, taky už nejsme nejmladší a bude třeba postupně zapracovávat mladší. Za sebe bych si přál, hlavně ať jsme všichni zdraví, ať si nikdo nic neudělá a můžeme se zase v příští sezóně všichni jít o víkendech bavit florbalem.

 

POSLEDNÍ VÝSTŘEL

1.Gratulace k bronzovým medailím, jak proběhla oslava?

Děkuji. Oslava samozřejmě proběhla.. piva, panáky, pak už si to nepamatuju. 😊

2.Jak bys zhodnotil průběh zápasu o 3.místo?

Celej tým makal, hrál dobře dopředu i dozadu. Za mě jeden z nejlepších zápasů co jsme odehráli letos. Čekal jsem, že na nás Bukanýři vletí a budou tlačit, ale od začátku jsme byli dominantnější a zaslouženě brali 3.flek.

3.Byly v duelu fáze, kdy vám bylo úzko?

Vyloženě úzko asi ne, ze začátku Bukanýry držel brankář, který to zavřel a pochytal všechno co na něj letělo. Pak Meloun bránu odemčel a začalo nám to tam padat.

4.Jak bys zhodnotil celkově nový formát, kdy o vítězi rozhoduje pouze jeden duel?

Zápasy o medaile na jeden rozhodující zápas byl super nápad. I organizačně to bylo dobře zvládnuté, všechno proběhlo jak mělo. Rozhodně by se u toho mělo zůstat a tento formát držet i další roky.

5.Koho bys za výkony v play off ve vašem týmu nejvíce vyzdvihl?

Každej do týmu přinesl něco, u nás to nestojí na jednom nebo dvou hráčích, hrajeme jako tým.

6.Jak hodnotíš superfinále a jeho výsledek?

Krásnej zápas, za stavu 4:1 pro Virus už jsem Blacky odsuzoval, ale klobouk dolů jak se do zápasu vrátili! Závěr zápasu byl neskutečnej, šance na obou stranách, vyhrát mohly oba týmy. Nakonec byl Virus šťastnější. Gratulace k vítězství!

7.Jak bys celkově zhodnotil vaši sezónu, co se povedlo, co se nepovedlo?

Letos jsme měli v týmu nový hráče, kteří perfektně zapadli. Základní část ta se moc nepovedla, chtěl jsem končit v horní části tabulky, rozhodla zase naše docházka na zápasy, kdy jsme 1x nebo 2x hráli v 5 lidech bez střídání. Play off byla už jiná písnička, tam jsme pravidelně nastupovali všechny série v 9-10 lidech a defacto jsme ukázali, že v plný sestavě můžeme hrát vyrovnaně s kýmkoliv. 

Publikováno: 16. 04. 2024