Znojmo

SUPERFINÁLE: CZECH VIRUS X BLACK DOGS

Historicky první superfinále ZAFLu bude mít obsazení Czech virus a Black Dogs. Obhájci titulu z Virusu sfoukli své čtvrtfinálové i semifinálové soupeře vždy v nejkratší možné době. Black Dogs si ve čtvrtfinále vyzkoušeli sérii na 5 zápasů, v semifinále pak zvládli sedmizápasový maraton.

 

CZECH VIRUS X BLACK DOGS

Semifinálové série byly pro oba týmy úplně odlišné. Zatímco Virus nezaváhal proti Výstřelu ani jednou, pouze jednou musel svůj zápas prodlužovat, Black Dogs se prokousali do finále až posledním sedmým duelem. Pro oba týmy to bude již druhé finálové střetnutí, před dvěma roky byli úspěšnější Black Dogs.

 

SEMIFINÁLOVÉ SÉRIE

VIRUS – obhájci trofeje proplouvají letošním play off bez ztráty kytičky. Nic na tom nezměnili ani borci z Výstřelu, kteří Virus porazit nedokázali. Pouze jednou se Virus musel „obtěžovat“ do prodloužení, a to ve 4.semifinálovém duelu, ale i ten dokázali hráči v černo-červeném zvládnout. Sice si v semifinále neotevřeli střelnici jako ve čtvrtfinálové sérii, ale zápasy zvládli velmi dobře organizovanou hrou, přehledem a výbornou koncovkou. Virus se do finále dostal již potřetí za sebou. Žádný jiný tým ligy tolik finálových účastí v řadě nemá.

Výsledky semifinále: VIR – POV 4:2, 3:1, 7:4, 4:3pp

 

BLACK DOGS – semifinálová série se pro tento tým nevyvíjela vůbec dobře, Black Dogs byli již na pokraji vyřazení, od kterého je za stavu 1:3 na zápasy dělila pouze jedna porážka. Následná tři vítězství však překlopila misku vah na stranu psů a ti si tak opět s roční odmlkou zahrají finále. Black Dogs budou ve finále usilovat o svůj již 6.titul.

Výsledky semifinále: BLD – BUK 5:4pp, 2:3pp, 5:6pp, 2:3pp, 5:1, 4:1, 2:0

 

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI

Virus si ve svém středu hýčká obrovské množství výborných útočníků. Ofenzivu táhnou Adam Havlík, Martin Vlasák a Rosťa Souček. Zapomínat se ale nesmí ani na ostrostřelce Jakuba Ziku. Tito čtyři jsou v play off zatím nejničivější zbraní Virusu. Avšak pozadu kolikrát nezůstávají ani obránci Virusu v čele s Jardou Semotamem nebo Kubou Maršalíkem.

Black Dogs mají ve svém kádru také několik schopných střelců, tím nejproduktivnějším je Jan Molnár, který vede i tabulku produktivity play off celé ligy. Za ním se drží další střelci v čele s Ondrovčákem, mladým Čurdou a zkušeným Buchtou. Vzadu přispívá svými body i Marek Baran.

Nejproduktivnější hráči:

VIRUS – Souček 16b (11 + 5)

BLACK DOGS – Molnár 21b (11+10)

 

BRANKÁŘI

V brance Virusu se během play off protočila obě gólmanská esa, jak Pavel Dvořák, tak Přema Bárta. Čtvrtfinále po zranění Bárty odchytal Dvořák, v semifinále opět naskočil Bárta. Lepší čísla v play off vykazuje Dvořák, který má vůbec nejlepší průměr inkasovaných branek ze všech brankářů play off – 1,78. Bárta chytá také se solidním průměrem – 2,93. Který z gólmanů začne superfinále, je těžké odhadovat. V semifinále se dařilo Bártovi, takže je možné, že v posledním zápase sezóny uvidíme jeho. Dvořák však vykazuje lepší čísla. Nechme se překvapit. 

 

Black Dogs se v semifinále opírali také o výkony dvou maskovaných mužů. Porci sedmi zápasů si mezi sebe rozdělili Rožnovský a Kuřitka. Sérii začínal Kuřitka, poté se do branky dostal i Rožnovský, který si udržel průměr inkasovaných branek na zápas na 1,88. Kuřitka má také velmi dobrá čísla, za svá záda pustí průměrně 2.90 míčků na zápas. Který z této dvojice naskočí do superfinálové bitvy, je otázka. Semifinále začínal Kuřitka, končil jej Rožnovský. Ani zde není o jasné jedničce rozhodnuto. 

 

VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZÓNĚ

Letošní vzájemné zápasy v základní části měly jediného vítěze – Virus, který si pro sebe uzmul oba duely, soupeři nedaroval ani bod a celkově mu nastřílel 14 branek, dokonce jednou Virus zvítězil i s nulou. Black Dogs dokázali Virusu za dva zápasy vstřelit pouhé 4 branky.

Zápasy v základní části: VIR – BLD 6:4, 8:0

 

SROVNÁNÍ

Favorit je dle výsledků v základní části a v play off zřejmě jasný, jsou jimi obhájci titulu z Virusu. Vzájemné zápasy z letošní sezóny také nahrávají vítězství Virusu. Jak dopadne historicky první superfinále ligy, se dozvíme v sobotu (13.dubna) večer kolem 19h.  

Publikováno: 11. 04. 2024