Znojmo

Rozhovory po semifinále: BLACK DOGS x BUKANÝŘI

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili Black Dogs a Bukanýři. Na otázky nám tentokrát odpovídali brankáři obou týmů, za Bukanýry Martin Polák a za Black Dogs Mirek Kuřitka.

 

BUKANÝŘI

1.Jak bys zhodnotil vaši semifinálovou sérii?

Mrzelo nás, že jsme nedokázali udělat ten poslední krůček a projít do superfinále, ale jak říkáme: Vyhrát můžeš vždycky, ale život máš jenom jeden. Od pondělí už se soustředíme jenom na sobotní zápas o medaili. Na hodnocení bude času dost po sezóně. Nebude topová, to už víme, ale pořád může být skvělá a o to se budeme snažit.

2.Který zápas podle sérii rozhodl?

Neřekl bych, že sérii rozhodl jeden zápas. Celkově byla vyrovnaná, byly tam prodloužení, nájezdy a vlastně z našeho pohledu byla ještě lepší než s Hodonicemi, taky jsme vedli 3:1 namísto 3:2. Ve čtvrtfinále jsme vyřadili posledního finalistu, teď jsme měli blízko k tomu vyřadit několikanásobného mistra. Nutno podotknout, že soupeř si byl naší síly ve hře vědom a respekt nám vyjádřil tím, že to zaparkoval. A my už zbylé tři zápasy hráli v podstatě do podobného autobusu jako měla Slavia minulou sezónu na Spartě. Za to soupeři svým způsobem děkuji, je to odměna pro všechny naše hráče, kteří si mohli opět dokázat, že i tým jako Black Dogs z nás měl strach a byl na pokraji vyřazení.

3.Čím pro vás byli Black Dogs nejvíce nebezpečnými?

2-3 hráči v útoku, kteří to celé odtáhli, jinak jsme byli nebezpeční spíše sami sobě. Obecně jsme dostali maximálně 2-3 góly, tak nebezpečím pro nás obecně bylo spíše to, jestli se prosadíme vícekrát my. V prvních 4 zápasech ano, ve zbylých 3 už ne tolik, což byla alfa omega. Nutno říct, že byť poslední zápasy vypadají, že nás soupeř přehrál, tak drtivá většina jejich gólů padla při naší hře bez brankáře. Takže byť hrál soupeř tak, jak hrál, bylo to o našem jednom gólu, což však v play off bývá.

4.Koho bys za semifinálové výkony vyzdvihl od vás z týmu?

Jak jsem říkal před play off bude důležité, abych pomohli všichni z týmu, což se v průběhu play off stalo. Už teď jsem na celý tým hrdý, za to co jsme doposud předvedli, ale máme ještě jeden zápas a všichni si nepřejeme nic jiného než končit sezónu vítězstvím.

5.Co říkáš na druhou semifinálovou sérii?

Virus to neměl lehké, ale určitě jsem nepředpokládal, že by Výstřel mohl 4x vyhrát. Ale hráli statečně co jsem měl možnost vidět nebo i slyšet. Kredit jim za to.

6.Co čekat od zápasu o 3.místo?

Nečekám nic, půjdeme to vyhrát, chceme tu medaili urvat a uděláme pro to vše. Budu doufat, že přijde i dost lidí a užijeme si to všechny týmy, které se takto daleko dostali. Přece jenom to děláme pro radost a u té by to zase nakonec mělo všechno po zápase skončit. Bude to poprvé co se to bude hrát takto všechno v jeden den, tudíž si to zkoušíme a po sezóně si řekneme v rámci ligy, jestli nám to dává smysl a jak to případně vylepšit, aby to v dalším roce bylo ještě lepší.

7.Jak podle tebe dopadne superfinále?

Podle mě to bude jenom o Virusu, jejich soupeř s nimi nebude hrát otevřeně, postaví tam 5 hráčů do boxu a pošle tam 2 hráče dopředu jak když bača shání ovečky, takže to asi nebude moc hezký florbal a jde jenom o to, kolik gólů dá Virus. Když povede o 1-2 góly soupeři nezbyde nic jiného než to otevřít a to by zápasu mohlo pomoct, když povedou oni, tak to bude pro diváka ne moc atraktivní. Ale třeba mě překvapí a bude to velkolepá show. To uvidíme.

 

BLACK DOGS

1.Jak bys zhodnotil vaši semifinálovou sérii?

Nervy drásající vyrovnaná jízda na horské dráze. Člověk může mluvit o štěstí, ale když tomu štěstí nejdete naproti tak se k vám nepřikloní. Zvláště v sérii, kde plníte roli outsidera a nikdo vám nevěří. Opět se ukázalo, že pokora, bojovnost a vůle se nevzdávat dokáže divy.

2.Který zápas podle sérii rozhodl?

Rozhodně ten poslední, který stvrdil náš postup do superfinále 😊. Zlom ale nastal v pátém zápase. Zde se lámal chleba a nám se podařilo tento zápas dovést do vítězného konce a tím nastartovat obrat v celé sérii ze stavu 3:1 na 3:4. Navíc jsme na poslední zápasy změnili strategii, což se ukázalo jako správná volba

3.Čím pro vás byli Bukanýři nejvíce nebezpečnými?

Nejspíš to byly jejich technicky dobře vybavení obránci, kteří si dokázali pohlídat naše klasické náhozy.

4.Koho bys za semifinálové výkony vyzdvihl od vás z týmu?

Black Dogs si zakládají na týmové hře. Tak to bylo a je! Celá série byla dlouhá a občas, někteří hráči jeli na dřeň s fyzickými silami. V celém play-off zraje jako víno Michal Čurda, který nás překvapuje nejen svými výkony ale i počtem řečených slov! V posledním zápase čaroval David Rožnovský, který svým výkonem položil základní kámen našeho postupu. I přes výše napsané bych nejraději vyzdvihl celý tým!

5.Co říkáš na druhou semifinálovou sérii?

Výsledek série byl očekáváný. Nicméně výkony hráčů Výstřelu byly za mě výborné a nemají se za co stydět.

6.Co čekat od superfinále?

Zápas plný florbalu, vypjatých momentů, hezkých gólů. Přesně to, co superfinále má dělat superfinále. Všichni si uvědomujeme, že Virus je jasný favorit, o tom žádná. Jejich výkony ve čtvrtfinále a semifinále a vlastně i v celé sezóně to jasně dokazují.

7.Jak podle tebe dopadne zápas o 3.místo?

Pokud se hráči Výstřelu sejdou v plném počtu, tak zvednou pohár za 3. místo nad hlavu právě oni. Pokud bych mohl tipovat, Mušák v brance předvede heroický výkon a Meloun vstřelí vítězný gól.

Publikováno: 10. 04. 2024