Znojmo

Rozhovory po prvních dvou zápasech sérií - 2.část

Ve čtvrtfinále jsou ve všech sériích odehrány 2 zápasy, proto jsme se zeptali vedoucích (kapitánů) na několik rychlých otázek.

SÉRIE BUKANÝŘI - HODONICE

HODONICE (Filip Mikulášek)

1.Série je srovnaná. Jak bys oba zápasy zhodnotil?

Je to tak, samozřejmě bychom byli radši, když by byla série 2:0 pro nás, ale druhý zápas jsme si vyhrát rozhodně nezasloužili.

První zápas proběhl přesně podle našich představ. Hráli jsme na tři lajny a to nám umožnilo hrát to co chceme, útočný, agresivní, nátlakový florbal. Při hře 5 na 5 jsme soupeře prakticky do ničeho nepustili. Závěr jsme si zkomplikovali zbytečnými vyloučeními.

 

2.Co bylo příčinou porážky ve druhém zápase?

Druhý zápas jsme hráli v obměněné sestavě kvůli absencím a na předvedeném výkonu to bylo znát. Chyběl nám pohyb a kreativita. Bukanýři druhý zápas zaslouženě urvali pro sebe.

 

3.Co říkáš na ostatní série?

Z ostatních sérii jsem viděl pouze závěry utkání Bleků s Patrioty. Série je vyrovnaná a oba zápasy mohli skončit na obě strany, šťastnější jsou zatím Bleci. V dalších sériích jsou výsledky zatím podle mého očekávání.

 

BUKANÝŘI (Martin Polák)

1.Série je srovnaná. Jak bys oba zápasy zhodnotil?

V prvním zápase jsme první půlku spali a nechali si Hodonice odskočit, druhá půlka už byla dobrá a hrát se ještě o půl minuty déle, tak vyrovnáme a v prodloužení bychom vyhráli. Druhý zápas si troufám tvrdit byl v naší režii po většinu času, dobře jsme bránili a byli jsme efektivní. 

2.V čem byl podle tebe rozdíl v tom druhém zápase, který jste vyhráli?

Byli jsme asi více uvolněnější, jak zní naše motto: Vyhrát můžeš vždycky, ale život máš jenom jeden. No a taky jsme byli od 1. minuty v zápase. V tom prvním utkání jsme v podstatě začali hrát až od půlky.

3.Co říkáš na ostatní série?

Virus x Jack - bez překvapení, FRT x POV taky, ale tady si ještě musí dát First Line trošku pozor a nejvíc zajímavý jsou zápasy BLD s Patriotama, Bleci s nimi mají obrovský problémy a byť je to 2:0 pro ně, tak to klidně mohlo být i naopak. 

 

 

SÉRIE BLACK DOGS - PATRIOTS

PATRIOTS (Jirka Holler)

1.V sérii prohráváte 0:2, mohl bys oba zápasy zhodnotit?
Ahoj, tak první zápas byl o tom kdo dá gól. U nás chybělo štěstí, byla to samá tyčka. Celý rok máme problém dát gól.V druhém zápase to bylo o naší nedisciplinovanosti, minutu před koncem vedeme 4:2, potom přišlo naše vyloučení a bylo hotovo. Dostali jsme gól, rychle potom druhý a bylo zameteno.

 

2.Co změnit, aby se série překlopila na vaši stranu?

Musíme víc střílet a hlavně dávat góly. Zatím je dávají převážně obránci, útočníci jako by to zapomněli. Snad se to zlepší, ale máme s tím problém celou sezónu, jak už jsem říkal.   

 

3.Co říkáš na ostatní série?

VIR – JACK - Virus si to pohlídá, Jaci jsou oslabeni a to se pak špatně hraje

FRT – VÝSTŘEL - Tady to dá First Line

BUK – HOD - Tady je to vyrovnané, takže nedokážu říct, ale Bukanýři hráli druhý zápas dobře, na druhou stranu Hodonicím chybělo spousta hráčů. To taky hraje svou roli, takže uvidíme.     

 

BLACK DOGS (Ivo Janský)

1.V sérii jste se ujali vedení 2:0, mohl bys zhodnotit oba duely?

Tak první zápas byl velmi vyrovnaný, skóre se přelévalo, na konci jsme byli asi o něco šťastnější, když jsme proměnili svoje šance. Ve druhém zápase jsme nechytli úvod a pak jsme museli na poslední chvíli otáčet, takže nás to stálo spoustu sil.

 

2.Čekali jste takové vyrovnané zápasy?

Ano, přesně takhle jsme to očekávali. Věděli jsme, že to bude hodně náročné a že nám nedají nic zadarmo. Je to naprosto vyrovnaná série, máme proti sobě velmi kvalitní tým.

 

3.Co říkáš na ostatní série?

Virus si to asi pohlídá, přeci jen Jackové jsou značně oslabeni. First line to má s Výstřelem taky těžké, Výstřeláci hrají také velmi dobře, ale myslím, že už si to First line pohlídá. No, poslední série se hodnotí těžko, je srovnaná. V prvním rozhovoru jsem psal, že věřím v postup Bukanýrů, nebudu na tom nic měnit, tipuju, že postoupí oni, ale budou to mít sakra těžké, Hodonice mají výborný mančaft.

 

Publikováno: 08. 02. 2024