Znojmo

Další dva rozhovory - FALK, Šmoulové

V další části našich rozhovorů jsme kontaktovali zástupce dvou posledních vítězů ligy - FALKu a Šmoulů. Za FALK odpovídal obránce Lubor Bárta a za Šmouly se zhostil odpovědí vedoucít týmu Karel Tomek.

ŠMOULOVÉ

1.Obhájili jste prvenství po základní části? Jak tedy hodnotíš základní část?

Základni část hodnotim dobře protože jsme ji stejně jako loni vyhrali.

2.Máte už vymyšleno, jakého soupeře zvolíte pro čtvrtfinále?

Soupeře zvolime podle toho jak dopadne předkolo.

3.Vyhovují vám série hrané na 3 vítězné zápasy?

Loni jsme měli možnost si to vyzkoušet 
poprvé i když to bylo náročné tak nám to docela vyhovovalo.

4.Jak bys hodnotil ZAFL jako celek letos?

Liga je každou sezonu víc a vic vyrovnaná a do posledni chvile se vubec nevědělo kdo se do prvni šestky probojuje a kdo bude hrát předkolo.

5.Je nějaký soupeř pro čtvrtfinále, kterého určitě nechcete?

To asi ne s každým se dá hrát pokud chceme být nejlepši tak musime všechny porazit.

 

FALK

1.V posledních dvou letech dvakrát osmé místo. Spokojenost?

Ano. Před sezónou jsme měli skromný cíl, a sice umístit se v první desítce a zajistit si tak předplay off. Cíl jsme splnili, možná jsme byli při plánování příliš při zemi, každopádně teď už hrajeme navíc oproti plánu. Nikterak se jím neomezujeme. A ano, na titul myslíme. Píši to jen pro případ, pokud by se nás někdo ptal dodatečně. �

2.Kdybyste si mohli vybrat soupeře pro čtvrtfinále, kdo by to byl?

Určitě Poslední výstřel, protože nevěřím tomu, že už pijí pouze lehké alkoholické nápoje. Sérii bych osobně pojal jako souboj na život. Přál bych jim úspěch, třeba v příštím roce…Ale jinak počítám s tím, že si nás vyberou Black dogs a budou doufat, že je to nebude mrzet.

3.Kdo si vás podle tebe vybere a proč, pokud z předkola postoupíte?

 Z předkola postoupíme, a dokonce vím jak. První utkání získáme výsledkově hladce, dokonce se prosadí sváteční střelci, třeba brácha Kamil. Ve druhém utkání bude klást soupeř větší odpor, opět se prosadí sváteční střelci, třeba Lubor nebo Pavel, a tradičně Vojta, kterého tipuji na našeho nejlepšího střelce předplay off. Karla Kloudy jsem se dnes na baru ptal, koho si vyberou, ošíval se, klopil oči, takže počítám, že asi Šmouly. Aha, to nejde, tak v tom případě nás.

4.Jak bys hodnotil ZAFL jako celek letos?

Soutěže si vážím, respektive vážím si nadšení několika opravdu málo osob, které jsou ochotné Honzo a Ivoši soutěž mnoho let provozovat. Držím vám pěsti. Osobně mám ambici stát se jednou nejstarším hráčem ligy. Jako Jarda Jágr. Mimochodem, kdo je nyní nejstarším, aktivním hráčem v ZAFL?

5.Jak podle tebe bude vypadat série s Litrpůlem, těšíte se na ni?

Těšíme se, o to víc, že zvítězíme. Soupeř je početný, zkušený a mimo jiné férový. Včera třeba za stavu 1:0 pro FALK obdrželi branku, kterou ani jeden z rozhodčích neviděl. Obránce, jménem jej neznám, ale má hodně přes 190cm a hraje slušně florbal, se dodatečně přiznal. Nakonec se ukázalo, že to byl gól vítězný. No a teď jsem se prozradil, že píši odpovědi na dotazy až poté, co jsem postoupili do play off. Odhaduji, že si nás vyberou Black dogs

Publikováno: 23. 03. 2017