Znojmo

Co rozhoduje v tabulce

S blížícím se koncem základní části (ZČ) také přinášíme informace o tom, co bude rozhodovat v konečné tabulce. V ní se ještě hraje o pozice na prvních dvou místech, poté o postup do nejlepší čtyřky (zde se rozhodne mezi týmy Bukanýrů a týmem Jack Daniels). Jistotu účasti ve čtvrtfinále mají nadále Patrioti, Výstřel a Hodonice, tyto týmy zůstanou v tabluce na 6.-8.místě (Hodonicím budou v konečné tabulce odečteny 3b za nenastoupení k duelu 11.kola proti Jackům - tudíž Hodonice zůstanou na 21b po ZČ).

Tabulka nyní:

1.FRT 38b (vše odehráno)

2.VIR 37b (zbývá odehrát VIR-JACK, VIR-LIT)

3.BLD 29b (vše odehráno)

4.BUK 24b (vše odehráno)

5.JACK 23b (zbývá odehrát JACK-VIR, JAKC-PAT)

6.HOD 21b (vše odehráno)

7.POV 15b (vše odehráno)

8.PAT 14b (zbývá odehrát PAT-LIT, PAT-JACK)

9.LIT 0b (zbývá odehrát LIT-PAT, LIT-VIR)

V souboji o první místo (a tudíž o lepší možnost výběru soupeře pro čtvrtfinále i případné semifinále) se ještě utkají Virus a First line, resp. pokud Virus získá alepsoň 2 body (2b a více), posune se na 1.místo po ZČ. Pokud Virus získá 1 bod v posledním kole, zůstane na 2.pozici, neboť má s týmem First line horší vzájemnou bilanci (1:3, 4:3sn). Pokud Virus nezíská žádný bod, zůstane taktéž na 2.pozici.

Ohledně postupu do první čtyřky - tady je situace rozložena mezi Bukanýry (24 bodů po ZČ) a Jack Daniels (nyní 23b, zbývají odehrát duely JACK-VIR, JACK-PAT). Jack již nemůže předběhnout tým Black Dogs ani v případě zisku 6 bodů, protože s týmem BLD má horší vzájemnou bilanci (4:3sn, 1:5). Pokud v posledním kole tým Jacka získá 0 bodů, zůstane na 5.pozici. Pokud získá přesně 1 bod, bude mít stejně bodů jako Bukanýři a také budou Jackové s Bukanýry mít naprosto stejné vzájemné duely (2:6, 6:2). V tomto případě by rozhodoval rozdíl ve skóre (prozatím BUK 46:53, tedy -7 branek, JACK 50:55, tedy - 5 branek). Pokud ani toto kritérium nerozhodne (a rozdíl ve skoŕe bude stejný - tedy -7 branek), bude rozhodovat větší počet vstřelených branek. Jackové tak pro jistotu 4.místa potřebují získat minimálně 1 bod a mít lepší skóre, nebo získat minimálně 2 body). Tím pádem by se posunuli na 4.místo.

Konec základní části tak ještě nabídne několik rozuzlení, poté bude následovat výběr soupeřů.

 

Publikováno: 10. 01. 2024