Znojmo

Rozhodnutí disciplinární komise - případ V. Nohava

Disciplinární komise (DK) projednala přestupek hráče Vojtěcha Nohavy (Jack Daniels) - nesportovní chování v zápase 5. kola Znojemské amatérské florbalové ligy mezi týmy Hodonice a Jack Daniels hraném 1.10.2023.

DK na základě uvedených skutečností vydává rozhodnutí: S odvoláním na zápis o utkání, vyjádření vedoucích / kapitánů obou týmů, vyjádření rozhodčích a vyjádření Vojtěcha Nohavy

Trestá hráče Vojtěcha Nohavu:

  1. a) zákazem činnosti na 2 roky (= sezóny, do konce sezóny 24/25), trest počíná běžet dnem zveřejnění na webových stránkách ligy a v době trestu hráč nesmí nastoupit do soutěžního utkání ani být přítomen v prostoru střídaček při soutěžním utkání
  2. b) peněžitou pokutou ve výši 300,- Kč, dle Pravidel ZAFL

Odůvodnění: Hráč se v utkání dopustil zvlášť hrubých a vulgárních výroků směrem k rozhodčím, následně došlo k fyzickému kontaktu hráče s rozhodčím (hráč do rozhodčího strčil), za výše uvedené skutky hráč obdržel menší trest v utkání, nicméně ve svém chování pokračoval, z jeho strany došlo k výhružkám a dalším vulgaritám vůči rozhodčím, z toho důvodu byl hráči udělen trest do konce utkání, včetně ČK, hráč následně použil florbalovou hůl a udeřil s ní rozhodčího do lýtka.

Z výše uvedeného je patrné, že hráč se provinil hned několika prohřešky: hrubé nesportovní chování, vulgarismy, fyzické napadení rozhodčích - strčení, seknutí florbalovou holí, výhružky rozhodčím. Jelikož se jedná o opravdu hrubé porušení nejen sportovního ale i lidského chování, rozhodla se DK přistoupit k takto dlouhému trestu.

Vzhledem k tomu, že byla hráči v zápase udělena ČK, DK uděluje hráči k úhradě také pokutu. Tato je v maximální možné výši, kterou Pravidla ZAFL povolují. Pokuta je splatná na účet ligy do 14 dnů od vydání rozhodnutí.

Disciplinární komise ZAFL

Publikováno: 11. 10. 2023